Lihas & Niveltoimi

Klassinen hieronta / Urheiluhieronta

Hierontaa käytetään esimerkiksi apuna palautumisessa, rentoutumisessa ja kivun lievityksessä. Yleisimmin kipu johtuu harjoituksesta tai muusta rasituksesta, esimerkiksi kuormittavista työasennoista.
Kuona-aineiden kertyminen kudoksissa, lihasjännitys sekä hapenpuute aiheuttavat lihaksiston kipeyden, lihaksiston krampit sekä tuntemukset siitä että lihaksisto on kankea toimimaan normaalisti, mm. lihaksiston liikkuvuus, elastisuus, kimmoisuus sekä lihaksiston työkapasiteetti on heikentynyt.
Hieronnalla lihaksisto rentoutuu antaen lisätilaa veri-ja imusuonistolle. Näin ollen lihaksen ravinnon- ja hapensaanti paranee, lihaksen työkapasiteetti kasvaa ja lihaksen palautuminen nopeutuu. Aineenvaihdunnan vilkastuessa myös kuona-aineiden poistuminen elimistöstä tehostuu. Lihassäikeistä / lihaskalvoista tulee elastisempia jolloin saavutetaan lihasrungon parempi toimivuus koko lihaksen matkalta. Lihaskalvoilla on suuri merkitys syntyviin lihaskramppeihin, vaikuttaen siihen kuinka vitamiinit/mineraalit imeytyvät solujen käytettäväksi.
(c) Jari Niininen 2018, All Rights Reserved
Osumalaskuri: 96466